فهرست مطالب
مرحله اول، زیرسازی سقف کناف نوع A
قبل از اقدام به اجرای شاسی کناف باید سقف اصلی را جهت اطیمنان از داشتن مقاومت کافی برای تحمل وزن زیرسازی و آویزها بررسی کرد. جهت زیرسازی سقف کناف ابتدا سازه L25 را در تراز صفحات گچی تحتانی در ارتفاع استاندارد قرار میدهند. این ارتفاع از محیطی به محیط دیگر متفاوت است. سپس سازه آویز UH36 که از یک سمت توسط میخ به سقف وصل شده است را از سمت دیگر به سازه F47 متصل میکنند. برای تعیین فاصله آویز کناف نیز در جدول بارگیری سقف کمک میگیرند. مثلا برای یک لایه پنل ۱۲.۵ میلیمتری، فاصله آویز را ۶۵ سانتیمتر در نظر میگیرند. اگر هم از دولایه پنل استفاده شود فاصله آویز را ۵۵ سانتیمتر انتخاب میکنند.
- مرحله دوم
پس از آویزگیری سقف مرحله نصب سازه F47 فرا میرسد. فاصله کناف از سقف برای سازه F47 به تعداد لایههای پنل بستگی دارد. برای پنل یک لایه، ۱۲۰ سانتیمتر و برای پنل دولایه ۹۵ سانتیمتر خواهد بود.
- مرحله سوم
در مرحله بعد باید به سراع سازه تحتانی یا صفحه پنلخور بروید. از این صفحهها باتوجه به طول پنل و با فواصل منظم استفاده میکنند. کلیپس سازهای است که با آن سازههای بالا و پایین را به هم وصل میکنند تا شبکه فلزی ایجاد شود.
- مرحله چهارم
در گام بعدی که مرحله نهایی زیرسازی سقف کناف است، نوبت به پنلزنی میرسد. پنلزنی را پس از نصب سازه و شاسیکشی سقف کاذب کناف انجام میدهند. این کار را توسط پیچهای مخصوص و در فاصلههای استاندارد انجام میدهند.
- مرحله پنجم
با پنلزنی زیرسازی سقف کناف تمام میشود؛ ولی پس از آن باید درزگیری انجام شود. توسط درزگیری میتوانید فاصله بین دو ورق گچ را به کمک بتونه پر کنید. پس از آن نوار درزگیری را به عرض ۵ سانتیمتر در محل درز بتونه قرار داده و سپس دوباره بتونه را در این محل تکرار کنید. بدین ترتیب بعدا سقف کناف دچار ترکخوردگی نمیشود. بعد از پایان بتونهکاری میتوانید به نورپردازی کناف بپردازید.
مطلب پیشنهادی: تعمیر و ترمیم کناف
زیرسازی سقف کناف نوع B
برای زیرسازی سقف کناف نوع B زمان کمتری نسبت به کناف نوع A لازم دارید. سطوح کوچکتر از ۵۰ مترمربع دهانههای کمتر از ۴ متر و ارتفاعهای کمتر از ۴۵ سانتیمتر برای این نوع زیرسازی مناسب هستند. در این زیرسازی آویز UH36 را از یک سمت به سقف و از سمت دیگر به سازه باربر F47 وصل میکنند. فاصله کناف از سقف را هم باتوجه به ضخامت و تعداد پنلها در نظر میگیرند.
برای دریافت مشاوره رایگان، استعلام قیمت دقیق و دریافت خدمات کناف کاری، با مجموعه مستر کناف تماس بگیرید:
۴۷ ۴۵ ۸۹۸ ۰۹۱۲
گفتگو در واتساپ
برای کسب اطلاعات تخصصی، پیشنهاد می کنیم بر حسب نیاز خودتان به صفحات زیر هم مراجعه کنید:
اهمیت زیرسازی سقف کناف
زیرسازی سقف کاذب کناف یکی از مهمترین مراحل اجرای سقف کناف است که اگر به صورت اصولی انجام شود از ترکخوردگی سقف در آینده جلوگیری میشود. زیرسازی سقف کناف به دو نوع A و B تقسیم میشود که نوع B سریعتر انجام میشود. در هر صورت مراحل مختلف هر دو نوع اعم از شاسیکشی، بتونهکاری و… نیاز به دقت و توجه بالایی دارد. اگر زیرسازی توسط متخصصان در این زمینه و با مهارت بالایی انجام شود کیفیت کار در نهایت بالاتر خواهد بود.
ورقهای گچی که رویه سقف کناف را تشکیل میدهند نقش موثری در زیباتر نشان دادن سقف کناف دارند. به همین دلیل باید این ورقها را با فاصله مناسب از سقف سازه نصب کرد و یرای این کار باید اجرای زیرسازی به درستی انجام شود. اگر زیرسازی و شاسیکشیها به صورت استاندارد انجام شود، وزن این ورقها نیز به خوبی توسط سقف تحمل میشود. از دیگر دلایل اهمیت اجرای اصولی زیرسازی، نقش آن در امنیت است.
اگر زیرسازی درست انجام شود، هنگام وقوع تنشهای سازهای مانند انقباض، انبساط و زلزله، سقف کناف مقاومت خود را حفظ میکند. همچنین درصورت عدم توجه به زیرسازی ممکن است ورقهای گچبری ظاهری ناهموار به خود بگیرند. در نتیجه سطح سقف غیریکنواخت شده و بیرون زدگیهایی را مشاهده خواهید کرد؛ بنابراین زیرسازی سقف کناف نقش زیادی در ظاهر و کیفیت خواهد داشت.
پیشنهاد میکنیم حتما آموزش نصب سقف کناف را هم مطالعه کنید.
نکات مهم برای اجرای زیرسازی سقف کناف
از عوامل مهم در اجرای صحیح زیرسازی میتوان به رعایت فواصل، ارتفاع استاندارد و… اشاره کرد. برای اجرای زیرسازی استاندارد و زیبای سقف کاذب توصیه میشود نکات زیر را رعایت کنید:
- قبل از اقدام به زیرسازی، مقاومت سقف اصلی را جهت اطمینان از تحمل وزن کناف چک کنید.
- خط تراز سقف را در دیوارهای جانبی مشخص کنید. دیوارهای جانبی همان محلهایی هستند که سقف کاذب را در آنجا میسازید.
- اگر روی دیوار نازککاری مشاهده کردید توصیه می شود روی آن شاسیکشی کناف انجام ندهید.
- حین زیرسازی کناف از قرار دادن آویز روی سقف کاذب خودداری کنید. درصورت نیاز آنها را به سقف اصلی وصل کنید.
- هنگان وصل کردن سازه در زیرسازی از پیچهای باکیفیت و مخصوص کمک بگیرید.
مطلب پیشنهادی: کناف بهتر است یا گچ
زیرسازی اصولی سقف کناف
زیرسازی سقف کناف اولین و مهمترین مرحله هنگام اجرای کناف است که اگر با دقت کافی انجام نشود در آینده مشکلات زیادی ایجاد خواهد شد. اجرای صحیح زیرسازی در حفظ امنیت و زیبایی ظاهری سقف کناف نقش مهمی دارد. بررسی میزان تحمل وزن سقف، مشخص کردن خط تراز روی دیوارهای جانبی و استفاده از پیچهای مرغوب از نکات حائز اهمیتی هستند که کیفیت زیرسازی را افزایش میدهند.
مطلب پیشنهادی: تفاوت رابیتس و کناف
لینک های مرتبط:
بدون دیدگاه