فهرست مطالب
- ۱ ام دی اف؛ کابینتی که مقاومت آن زبانزد است
- ۲ کابینت ام دی اف چیست؟
- ۳ آَشنایی با دانسیته در کابینتهای ام دی اف
- ۴ در چه مواردی از ام دی اف استفاده میشود؟
- ۵
- ۶ استفاده از ام دی اف چه مزایا و معایبی دارد؟
- ۷ انواع کابینت ام دی اف
- ۸ هزینه تقریبی استفاده از کابینت ام دی اف در ۱۴۰۰
- ۹
- ۱۰ مسترکناف؛ همراه شما در ارائه خدمات نصب و طراحی کابینت ام دی اف
ام دی اف؛ کابینتی که مقاومت آن زبانزد است
کابینت ام دی اف از جمله کابینتهای پرطرفدار بازار است که از یک دهه پیش در ایران محبوبیت زیادی یافته است. این کابینتها از کابینتهایی مانند نئوپان دارای مقاومت بسیار بیشتری هستند و حشرات نیز نمیتوانند وارد آنها شوند. به همین خاطر است که کابینتهای ام دی اف طرفداران بسیاری دارند. با توجه به افزایش هزینهها، هزینه انجام کابینت ام دی اف در منزل نیز مقداری افزایش داشته است. کابینت ام دی اف از انواع مختلفی مانند ممبران، هایگلاس و یو وی تشکیل شده است که هرکدام قیمت خاص خود را دارند. در این مطلب از مسترکناف قصد داریم تا به طور کامل این کابینتها را مورد بررسی قرار داده و نحوه اجرای آنها را به شما توضیح دهیم.
کابینت ام دی اف چیست؟
ام دی اف (MDF) مخفف عبارت Medium Density Fiberboard است که در زبان فارسی به آن تخته فیبر با چگالی یا دانسیته متوسط گفته میشود. در واقع ام دی اف یک نوع فرآورده چوبی به شمار میرود که تراکمهای مختلفی دارد.
چوب ام دی اف از تکههای ریز و البته نرم چوبهای سخت ایجاد میشود. تکههای چوب با کمک رزین و موم با هم مخلوط شده و سپس در معرض گرما قرار میگیرند. پس از خشکشدن فیبر، شما با تخته چوبهای پرسشدهای مواجه میشوید که همان ام دی اف نام دارد.
آَشنایی با دانسیته در کابینتهای ام دی اف
به طور کلی کابینت از سه نوع چوب ایجاد میشود که یکی دارای دانسیته کم، دیگری متوسط و آخری داریا چگالی زیاد هستند. دانسیته کم، به این معنی است که در ساخت تخته کمتر از تکه چوب استفاده شده است. به تخته چوبهای با چگالی کم چوب نئوپان گفته میشود که همه با آن آشنایی داریم. این نوع چوبها دارای مقاومتی بسیار کمتر نسبت به چوبهای با دانسیته بالاتر هستند.
در کنار ام دی اف که یک چوب با دانسیته متوسط است، چوبی با دانسیته بالا نیز وجود دارد که به آن HDF گفته میشود. اچ دی اف در زبان عامیانه تخت سخت نیز نام دارد. در این چوب دیگر از مواد چسبی استفاده نمیشود. در کنار مقاومت بالا، این نوع چوبها ممکن است قیمتی بسیار بالا نیز داشته باشند. به همین خاطر، گزینهای مقرون به صرفه برای شما استفاده از ام دی اف برای ساخت کابینت منزل است.
در چه مواردی از ام دی اف استفاده میشود؟
یکی از مزایای استفاده از ام دی اف این است که شما میتوانید از آن در موقعیتهای مختلفی استفاده کنید. از جمله این موقعیتهای میتوان به کمد دیواری استفاده کرد. به دلیل مقاومت مناسب، ام دی اف این امکان را به شما میدهد تا از آن در کمد دیواریهای مختلفی در منزل خود استفاده کنید. همچنین به دلیل طرحهای متنوعی که در ام دی اف وجود دارد، شما میتوانید کمد دیواریهای ام دی اف خود را تقریبا با هر وسیله یا دکوراسیونی ست کنید.
استفاده از ام دی اف به عنوان دیوارپوش
یکی دیگر از کاربردهای ورق ام دی اف در دکوراسیون داخلی، دیوارپوش. دیوارپوش از جنس ام دی اف، دیوارپوشی است که شما میتوانید ضخامتهای متنوعی از آن را برای منزل خود سفارش دهید. از جمله این ضخامتها نیز میتوان به ۱۶، ۸ و ۳ میلیمتر اشاره کرد. لازم به ذکر است که از ورق ام دی اف برای زیرسازی نیز استفاده میشود.
اگر قصد استفاده از ورق ام دی اف به عنوان دیوارپوش را دارید، امنتخابهای بسیاری برای دیزاین آن پیش روی شما قرار دارد. شما میتوانید از ورقهای ام دی اف با روکشهای ملامینه، چوب طبیعی، هلایگلاس، پولیشی یا اکریلیک استفاده کنید.
استفاده از ورق ام دی اف در کابینت
به دلیل تنوع طرح و رنگ بالا، میتوان از ورق ام دی اف به عنوان ورق کابینت نیز استفاده کرد. به طور کلی ام دی اف در برابر آتش و حرارت مقاومت بالایی را از خود نشان میدهد و این موضوع باعث میشود که برای استفاده در محیط آشپزخانه گزینهای مناسب بهشمار برود.
استفاده از ام دی اف به عنوان ورق کفپوش
در نظر داشته باشید که با کمک ورق ام دی اف میتوان کفپوشی جذاب را ایجاد کرد. به دلیل مقاومت بالا در برابر وزن و همینطور ضربه، از ورق ام دی اف میتوان در کفپوشهای مختلف استفاده کرد. البته که طرح و رنگ متنوع ورقهای ام دی اف باعث میشود که شما بتوانید از آن در محیطهای مختلفی استفاده کنید.
استفاده از ام دی اف چه مزایا و معایبی دارد؟
استفاده از ورق ام دی اف مزایا و معایب بسیاری دارد. به عنوان مثال، در مقابل ورقهای محکم HDF، این ورق دارای قیمتی بسیار مناسب است. چرا که ام دی اف از تکههای چوب درست میشود، قیمتی بسیار مناسب دارد. همچنین استفاده از تکههای چوبی در ورقهای ام دی اف به شما این امکان را میدهد تا بتوانید در حفظ محیط زیست و کمتر قطعشدن درختان تاثیرگذار باشید.
یکی دیگر از مزایای استفاد از ورق ام دی اف این است که به دلیل تنوع رنگ و طرح بالا، شما میتوانید از آن در محیطهای مختلف استفاده کنید. ضمنا یکی دیگر از مزایای استفاده از ام دی اف این است که به دلیل استفاده از مواد شیمیایی، حشرات نمیتوانند وارد آن شده و بافت چوب را از بین ببرند.
ورق ام دی اف در صورتی که در مقابل سرما یا گرما قرار بگیرد، به لطف مقاومت بالای خود، به هیچ عنوان آسیب نمیبیند. این در حالی است که ورقی مانند نئوپان در صورت مجاورت با کمی حرارت یا سرما، بافت خود را از دست میدهد.
در مقابل برخی معایب نیز برای کابینت ام دی اف وجود دارند. یکی از این معایب، مشکل رطوبت و آب است. کابینت ام دی اف در صورتی که دائما در تماس با آب باشد، به اصطلاح ورم میکند و شکل خود را از دست میدهد. به همین خاطر، باید در استفاده از آن نهایت دقت را بهکار بگیردید.
انواع کابینت ام دی اف
کابینت ام دی اف، کابینتی است که از انواع مختلفی تشکیل شده است و برای هر نوع دکوراسیون، نوع خاصی از آن وجود دارد. از جمله انواع این کابینت میتوان به ممبران، لمینت، روکش چوبی، هایگلاس و UV اشاره کرد که در ادامه با آنها آشنا میشویم.برای مطلع شدن از قیمت کناف و مشاوره می توانید ارتباط برقرار کنید.
ام دی اف ممبران
کابینت ام دی اف ممبران کابینتی است که روش پی وی سی روی آن قرار دارد. این روکش با کمک دستگاه CNC روی ورق ام دی اف کشیده میشود. از جمله مزایای استفاده از ممبران نیز میتوان به مقاومت در برابر رطوبت و همینطور طول عمر بالا اشاره کرد. در مقابل، در اثر نور آفتاب ممکن است روکش ورقه جدا شود.
ام دی اف لمینت
کابینت ام دی اف از نوع لمینت یا HPL، کابینتی است که در زبان عامیانه به آن ملامینه نیز گفته میشود. ملامین همان رزین است که در ساخت این نوع کابینتها مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع، با کمک رزین، ورقهای سلولزی را را با کمک حرارت روی سطح ام دی اف میچسبانند. از جمله مزایای استفاده از این نوع کابینت ام دی اف میتوان به قیمتی مناسب و دوامی بالا اشاره کرد. در مقابل، این نوع کابینتها در مقابل رطوبت مقاومت کمی را از خود نشان میدهند.
ام دی اف روکش چوبی
کابینتهای ام دی اف روکش چوبی از جمله کابینتهایی هستند که جلوهای زیبا را برای منزل شما به همراه دارند. از جمله مزایای استفاده از این کابینتها میتوان به زیبایی و استحکام آنها اشاره کرد. در مقابل، هزینه انجام این نوع ام دی اف بسیار بالاتر از انواع دیگر است.
کابینت ام دی اف هایگلاس
کابینتهای هایگلاس از جمله کابینتهای جدید ام دی اف هستند که جذابیتی غیرقابل وصف را برای شما دارند. از جمله مزایای استفاده از این کابینتها میتوان به تنوع رنگی و مقاومت بالا و از جمله معایبت آنها میتوان به ماندن اثر انگشت روی کابینت اشاره کرد.
هزینه تقریبی استفاده از کابینت ام دی اف در ۱۴۰۰
برای نصب و اجرای کابینت ام دی اف تعرفههای مختلفی با توجه به نوع کابینت وجود دارد. در زمستان سال ۱۴۰۰ هزینه نصب و انجام کابینت ام دی اف از متری ۲۱۰۰۰۰۰ الی ۱۸ میلیون تومان متغیر است. به عنوان مثال، شما برای روکش ملامینه ام دی اف ایرانی باید حدودا متری ۳ میلیون تومان هزینه پرداخت کنید. این در حالی است که این هزینه برای کابینت ممبران به ۵۵۰۰۰۰۰ تومان میرسد.
مسترکناف؛ همراه شما در ارائه خدمات نصب و طراحی کابینت ام دی اف
کابینت ام دی اف از انواع مختلفی تشکیل شده است و کاربردهای مختلفی دارد. از جمله انواع این کابینتها میتوان به ممبران، هایگلاس، ملامینه و روکش چوبی اشاره کرد. هزینه نصب و انجام این کابینتها نیز با توجه به نوع متفاوت است.
ما در مجموعه مسترکناف انواع خدمات نصب و انجام کابینتهای ام دی اف را به شما ارائه میدهیم. شما میتوانید همین حالا برای دریافت تعرفه دقیق انجام کابینت ام دی اف از هر نوع و رزرو نوبت، با کارشناسان ما تماس بگیرید.
بدون دیدگاه