پانل سیمانی | راهکاری هوشمندانه برای پیشگیری از فرسایش سازه‌ها

پانل سیمانی | راهکاری هوشمندانه برای پیشگیری از فرسایش سازه‌ها


  • پانل سیمانی یا آکواپنل

    مصالح ساختمانی گوناگونی در دسترس صاحبان املاک در حال ساخت قرار دارد که به کمک آنها می‌توانند از استحکام، زیبایی و ماندگاری بخش‌های مختلف خانه آینده خود اطمینان پیدا کنند. پانل سیمانی یا سمنت بورد یکی از این مصالح ساختمانی است که جایگزین بسیار قدرتمندی برای پانل‌های گچی و کاغذی است و در جاهایی مثل نما، زیرسازی کاشی و سرامیک آشپزخانه و حمام و سرویس بهداشتی، و همچنین سقف کاذب کاربرد دارد. در ادامه این مطلب برای آشنایی بیشتر با تعریف، مزایا و انواع پانل سیمانی و محدوده قیمتی آن با ما همراه باشید.

    پانل سیمانی چیست؟

    پانل‌های سیمانی ورقه‌هایی هستند که از ترکیب سیمان و فیبرهای حاوی سلولز تولید می‌شوند. پانل‌های سیمانی با توجه به نحوه تولید و کاربردی که دارند در ابعاد مختلفی مثل ۱۲۰ در ۲۴۰ سانتی‌متر، و ۶۰ در ۱۲۰ سانتی‌متر، با ضخامت‌های گوناگون از ۴ میلی‌متر تا ۲ سانتی‌متر تولید می‌شوند.

    پانل سیمانی یکی از مصالح مناسب برای ایجاد دیوار و سقف و کف ساختمان به‌خصوص در نقاطی است که تحت فشار رطوبت هستند. از زیرسازی سرامیک دیوارهای آشپزخانه گرفته تا دیوارها و کفپوش روف‌گاردن، سقف کاذب سرویس‌ بهداشتی، و حتی نمای ساختمان از جمله مواردی هستند که پانل سیمانی در آنها کاربرد دارد.

    این پانل‌ها که به‌عنوان آکوا پنل و سمنت بورد هم شناخته می‌شوند در طرح‌ها و رنگ‌های مختلفی با ضخامت متنوع برای بخش‌های گوناگون ساختمانی تولید می‌شوند. تنوع بالای طرح و رنگ پانل‌های سیمانی باعث می‌شود امکان استفاده از آنها در نقاط مختلف ساختمان و در ترکیب با انواع مصالح ساختمانی دیگر مثل سنگ، سرامیک، چوب و موارد دیگر وجود داشته باشد.

    تماس فوری با مسترکناف
    ۴۷ ۴۵ ۸۹۸ ۰۹۱۲
    گفتگو در واتساپ

    مزایای پانل سیمانی

    پانل سیمانی مزایای گسترده‌ای در اختیار سازندگان و ساکنین می‌گذارد که باعث ارجحیت آن به انواع مصالح ساختمانی دیگر برای بعضی از بخش‌های ساختمان می‌شود. بعضی از مهم‌ترین مزایای این نوع پانل را در ادامه مشاهده می‌کنید.

    مزایای پانل سیمانی

    طول عمر بالا

    بدون شک بزرگ‌ترین مزیت پانل سیمانی که باعث اولویت آن به گزینه‌های دیگر مثل وینیل و آلومینیوم می‌شود، طول عمر بسیار بالا است. این پنل‌ها ترکیبی از سیمان و فیبرهای چوب و افزودنی‌های بسیار مستحکم دیگر هستند که در مقابل شرایط جوی، فشار و همچنین نفوذ حشرات موذی مقاومت بالایی دارند. با در نظر گرفتن طول عمر بالای ۵۰ سال پانل‌های سیمانی استفاده از آنها در ساخت و ساز با وجود قیمت بیشتر نسبت به انواع مصالح دیگر، کاملا مقرون‌به‌صرفه محسوب می‌شود.

    تنوع گسترده

    انواع مختلف پانل سیمانی در بافت‌ها، رنگ‌ها و طرح‌های گوناگون توسط شرکت‌های تولیدکننده ارائه می‌شود. این تنوع گسترده دست معماران و طراحان ساختمان را در استفاده از مقاوم‌ترین مصالح همراه با ظرافت و زیبایی بالا باز می‌گذارد. این در حالی است که مصالح مشابه از جمله پانل‌های آلومینیومی و وینیل، و همچنین پانل‌های گچی و کاغذی از نظر ظاهری و تنوع طرح کاملا محدود هستند.

    تحمل بالای تغییرات جوی

    استحکام بالای پانل‌ سیمانی باعث می‌شود در بسیاری از مناطق جغرافیایی که استفاده از مصالح ساختمانی دیگر به‌خصوص در نمای ساختمان با فرسایش همراه باشد، امکان به کار بردن آن وجود داشته باشد. از بارندگی شدید و رطوبت بالا در مناطق شمالی گرفته تا خشکی و حرارت بالا در مناطق جنوبی، پانل‌های سیمانی در هر آب و هوایی عملکرد مناسبی ارائه می‌دهند.

    مقاومت در برابر آتش‌سوزی

    مقاومت بالای پانل‌های سیمانی باعث می‌شود آنها نه فقط در مقابل رطوبت و عوامل جوی، که در برابر آتش‌سوزی و حرارت هم مقاومت بالایی داشته باشند. طراحان ساختمان و معماران از این مزیت برای افزایش مقاومت و ایمنی ساختمان به‌خصوص در ترکیب با مصالحی مثل چوب بهره می‌برند. در مقابل، انواع مصالح ساختمانی مشابه از جمله آلومنیوم در مقابل آتش مقاومت کمی دارند و به‌سرعت ذوب شده و تخریب می‌شوند.

    مزایای پانل سیمانی

    هزینه نگهداری اندک

    استحکام بالای پانل سیمانی احتمال آسیب دیدن آن در مقابل انواع عوامل محیطی را کاهش می‌دهد. این نوع از پانل ساختمانی بر خلاف انواع دیگر مصالح ساختمانی نیازی به تمیز کردن در فاصله‌های زمانی کوتاه ندارد. این موارد باعث می‌شود هزینه‌ نگهداری این پانل‌ها به مراتب کمتر از مصالح ساختمانی دیگر باشد.

    انواع پانل سیمانی

    پانل‌های سیمانی معمولا با اندازه‌های استاندارد و به‌صورت ورقه‌ای تولید می‌شوند. ابعاد پانل‌های سیمانی عادی معمولا ۲۰/۱ در ۴۰/۲ متر، و تایل‌های پانل سیمانی ۶۰/۰ در ۲۰/۱ متر است. هر دو نوع این پنل‌ها با ضخامت‌های گوناگون تولید می‌شوند که با توجه به کاربرد آنها در ساختمان امکان استفاده از آنها وجود دارد.

    به‌صورت کلی هر چه فشار بیشتری روی پنل باشد لازم است از انواع ضخیم‌تر استفاده شود. پانل‌های سیمانی با ضخامت ۴ میلی‌متر تا ۲۰ میلی‌متر تولید می‌شوند که هر کدام از آنها کاربردهای خاصی دارند. در ادامه با کاربردهای انواع پانل سیمانی بیشتر آشنا می‌شویم.

    ضخامت ۴ تا ۸ میلی‌‍متر

    ظریف‌ترین نوع پانل‌های سیمانی ۴ میلی‌متر ضخامت دارند که معمولا برای سقف‌های کاذب در سرویس بهداشتی و بخش‌های دیگر ساختمان کاربرد دارند. این پانل‌ها در فریم و چارچوب قرار می‌گیرند و معمولا وزن آنها در زیرسازی آنها پخش می‌شود و فشاری روی آنها نیست. در مواردی که نیاز به استحکام و مقاومت بالاتری برای سقف وجود داشته باشد، از پنل‌های سیمانی با ضخامت ۸ میلی‌متر استفاده می‌شود.

    انواع پانل سیمانی

    ضخامت ۸ تا ۱۲ میلی‌متر

    استفاده از پانل سیمانی برای دیوارهای داخلی و ایجاد پارتیشن کاملا رایج است. اما این دیوارهای داخلی لازم است مقاومت و استحکام بیشتری از سقف‌های کاذب داشته باشند تا در مقابل فشار، ضربه و البته انواع عوامل فرساینده کارایی داشته باشند. از پانل‌های سیمانی با ضخامت ۸ تا ۱۲ میلی‌متر معمولا برای این دیوارها استفاده می‌شود. تنوع رنگ، طرح و بافت پانل‌های سیمانی به طراحان داخلی اجازه می‌دهد از آنها برای تقسیم فضا در هر محیطی بتوانند استفاده کنند.برای مطلع شدن از قیمت کناف و مشاوره می توانید ارتباط برقرار کنید.

    استعلام قیمت و مشاوره؟
    ۴۷ ۴۵ ۸۹۸ ۰۹۱۲
    گفتگو در واتساپ

    ضخامت ۱۲ تا ۱۶ میلی‌متر

    به غیر از دیوارهای داخلی و پارتیشن‌ها، از پانل‌های سیمانی برای طراحی نما هم استفاده می‌شود. معماران و طراحان ساختمان با استفاده از پانل‌های سیمانی به تنوع گسترده‌ای از طرح‌ها و بافت‌ها دسترسی پیدا می‌کنند که نمای ساختمان را متمایز و منحصربه‌فرد می‌کنند. از آنجا که پانل‌ سیمانی در نمای ساختمان تحت فشار عوامل گوناگون جوی مثل بارندگی، رطوبت، آفتاب و باد است استفاده از انواع ضخیم‌تر برای این کار کاملا منطقی به نظر می‌رسد. برای همین انواع پانل‌ها با ضخامت ۱۲ تا ۱۶ میلی‌متر برای استفاده ایمن در نمای ساختمان تولید و در بازار عرضه می‌شود.

    ضخامت ۱۸ تا ۲۰ میلی‌متر

    ضخیم‌ترین انواع پانل سیمانی با ضخامت ۱۸ تا ۲۰ میلی‌متر تولید می‌شوند و برای استفاده در کف ساختمان و محوطه کارایی دارند. این پانل‌های سیمانی با ضخامت حدود ۲ سانتی‌متر مقاومت بسیار بالایی در تحمل فشار و وزن دارند. برای کار گذاشتن آنها در کف نیاز به زیرسازی و ایجاد فریم وجود دارد، با این حال با توجه به دوام بسیار بالای آنها و مقاومت در برابر انواع آسیب‌های محیطی، استفاده از آنها برای کف هر روز محبوبیت بیشتری پیدا می‌کند.

    فایبر سمنت بورد

    پانل‌های سیمانی که به‌صورت بورد یا تایل‌های ۶۰ در ۱۲۰ سانتی‌متر تولید می‌شوند معمولا کیفیت بالاتری از انواع معمولی پانل سیمانی که در ورقه‌های ۲۰/۱ در ۴۰/۲ متر تولید می‌شوند دارند. برای تاکید روی کیفیت بالاتر این پانل‌ها، در بازار در مواردی به آنها فایبر سمنت بورد یا آکوا پنل هم گفته می‌شود. با توجه به ابعاد کوچک‌تر هر یک از این پانل‌ها، اجرا و نصب آنها نیاز به فریم و چارچوبی مناسب دارد.

    فایبر سمنت بورد

    قیمت پانل سیمانی

    موارد گوناگونی روی قیمت پانل‌های سیمانی تاثیر دارند. قیمت بعضی از این موارد مثل بافت و کیفیت مواد تا حد زیادی توسط برند تولید کننده تعیین می‌شود. پانل‌هایی که طرح زیبا و جذابی با رنگ‌های خاص دارند البته قیمت بیشتری از پانل‌های ساده‌تر دارند. اما هم پنل‌های طرح‌دار رنگی و هم پنل‌های ساده با رنگ‌های معمولی وقتی ضخامت بیشتری داشته باشند قیمت بیشتری پیدا می‌کنند.

    رده قیمت پانل سیمانی داخلی با توجه به ضخامت، جنس و کاربری پانل تعیین می‌شود و همان‌قدر که در بازار تنوع طرح وجود دارد، تنوع قیمت هم به چشم می‌خورد. پانل‌های با ضخامت ۴ تا ۸ میلی‌متر که برای سقف کاذب کاربرد دارند در حال حاضر متری ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان قیمت دارند. ضخامت‌های ۸ تا ۱۲ میلی‌متر با قیمتی حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان همراه هستند. پانل‌های ۱۲ تا ۱۶ میلی‌متری بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان فروخته می‌شوند. در نهایت پانل‌های ۱۸ تا ۲۰ میلی‌متری حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار تومان قیمت دارند. البته این رده‌های قیمتی حدودی هستند و نوسان و اختلاف قیمت در بازار پانل‌های سیمانی با توجه به تنوع محصولات کاملا طبیعی است.

    قیمت پانل سیمانی

    جمع‌بندی

    پانل سیمانی نوعی مصالح ساختمانی با استحکام بسیار بالا و همزمان زیبایی و ظرافت چشم‌گیر است که امکان استفاده از آن در بسیاری از بخش‌های ساختمان، به‌عنوان سقف کاذب، دیوار، یا نمای ساختمان وجود دارد. پانل‌های سیمانی در طرح‌ها و رنگ‌های متنوعی تولید می‌شوند و بعضی از آنها بافت‌های کاملا منحصربه‌فرد و متمایزی دارند که جلوه متفاوتی به ساختمان می‌دهند. با اینکه هزینه اولیه پانل‌های سیمانی در بعضی موارد بیشتر از محصولات مشابه است، یک عمر یا چیزی بیشتر از ۵۰ سال دوام می‌آورد که آن را به یکی از مقرون‌به‌صرفه‌ترین گزینه‌ها در ساختمان‌های جدید تبدیل می‌کند.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    بدون دیدگاه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *