آشنایی با انواع خدمات برقکاری و روش‌های انجام آن

آشنایی با انواع خدمات برقکاری و روش‌های انجام آن


  • برقکاری ساختمان؛ یکی از مهم‌ترین خدمات در ساخت‌وساز

    ساختمان‌های مدرن امروزی نیازمند یک سیستم برق‌کاری پیشرفته هستند. در گذشته از خدمات برقکاری ساختمان‌ فقط برای نورپردازی و تامین برق وسایل خانگی استفاده می‌شد؛ اما امروزه با گسترش شبکه برق و پیشرفت تکنولوژی، خدمات برق‌کاری در زمینه‌های مختلفی توسعه یافته است. سیستم برق‌کشی یک ساختمان باید دارای استانداردهای لازم باشد، چرا که اگر مشکلی در سیستم برقکاری ساختمان وجود داشته باشد، این مشکل می‌تواند منجر به آتش‌سوزی و خسارات گوناگون شود. در این مطلب با انواع خدمات برق‌کاری در ساختمان و نکات مهم آن آشنا می‌شویم. پس با سایت مسترکناف همراه ما باشید.

    خدمات برقکاری ساختمانی

    یکی از مهم‌ترین قسمت‌های ساخت هر خانه، برق‌کاری اصولی و استاندارد آن است. برق‌کاری ساختمان در زمانی که ساختمان در حال تکمیل شدن است صورت می‌گیرد. هنگامی که کارگران در حال ساخت دیوار‌ها و بقیه اجزا داخلی ساختمان هستند، برق‌کاران سیم‌کشی و برق‌کاری داخلی ساختمان را انجام می‌دهند و برای برق‌کاری ساختمان پیشنهاد می‌شود حتما از متخصصین و برق‌کاران حرفه‌ای شاغل در این حوزه استفاده کنید. البته باید اشاره کرد که در ترمیم و تعمیر ساختمان‌ها هم ممکن است سیستم برق‌کشی آن ساختمان دچار تغییر شود.

    برق‌کاری ساختمان دارای مراحل متعددی مانند انتخاب سیستم برق‌کشی و طراحی نقشه برقکاری ساختمان است و به همین علت پیشنهاد می‌شود از شرکت‌هایی که خدمات برق‌کاری ساختمان را ارائه می‌دهند استفاده کنید. در هنگام انجام برق‌کاری باید به نکات زیادی مانند فاصله سیم‌ها و محل قرارگیری پریزها نیز توجه کرد. در ادامه مراحل مختلف برق‌کاری در ساختمان را بررسی می‌کنیم.

    اگر درباره قیمت به دنبال اطلاعات به روز و دقیق هستید، میتوانید به صفحه قیمت کنافکاری مراجعه کنید.

    انتخاب سیستم برق‌کاری ساختمان

    در مرحله اول باید با توجه به کاربری و معماری ساختمان ، سیستم برق‌کاری آن را انتخاب کنیم. در برخی از ساختمان‌ها با توجه به کاربری غیرمسکونی می‌توان از سیستم‌های برق‌کاری ارزان‌تر استفاده کرد. برق‌کاری ساختمان عموما به دو روش توکار و روکار انجام می‌شود.

    برق‌کاری توکار

    بیشتر برق‌کشی ساختمان‌ها با استفاده از این روش انجام می‌شود. در این روش تمام سیم‌ها و تجهیزات برق‌کاری در زیر مصالح قرار داده می‌شود و بعد از اتمام کار اثری از سیم‌کشی و لوله‌های سیم‌ وجود ندارد. مزیت این روش در زیبایی آن است چرا که با پنهان کردن تمام تجهیزات اضافه برق‌کشی، فقط پریز‌ها و کلید‌ها در ساختمان پیدا هستند. عیب اصلی این روش دشواری در تعمیر و هزینه نسبتا بالاتر آن است. در برق‌کاری توکار از دو روش اصلی برای سیم‌کشی استفاده می‌شود.

    برق‌کاری با استفاده از جعبه تقسیم

    در روش استفاده از جعبه تقسیم برای برق‌کاری در ساختمان، تمام سیم‌ها در نقاط مشخصی که عموما در بالای کلید و پریز هستند، به داخل جعبه تقسیم رفته و سیم‌ها در آن تقسیم می‌شوند. از این روش بیشتر در گذشته برای برق‌کاری ساختمان استفاده می‌شد. در این روش تعمیر و بازرسی جعبه تقسیم‌ها به علت قرار گرفتن این جعبه در پشت دیوار بسیار دشوار است.

    پیشنهاد می کنیم به صفحه دیوار کناف هم سری بزنید.

     

    برق‌کاری با استفاده از جعبه تقسیم

    برق‌کاری با استفاده از قوطی کلید و پریز

    استفاده از قطی کلید و پریز رایج‌ترین روش برق‌کاری در ساختمان است. در این روش به‌جای استفاده از جعبه تقسیم، از قوطی کلید و پریز استفاده می‌شود. قوطی کلید و پریز که یک قوطی توخالی پلاستیکی است، در داخل دیوار قرار می‌گیرد و سیم‌ها به سمت آن هدایت می‌شوند. دسترسی برای تعمیر در این سیستم بسیار مناسب است و به‌راحتی می‌توان با بازکردن کلید و پریز به قوطی آن‌ها دسترسی داشت.

    برق‌کاری روکار

    روش برق‌کاری روکار سریع‌ترین و ارزان‌ترین روش برق‌کاری در ساختمان است. در این روش برق‌کاران تمام سیم‌های موجود در محیط را از روی دیوارها و با قرار دادن در داخل داکت‌ها پلاستیکی یا فلزی نصب می‌کنند. در این روش سرعت برق‌کاری بسیار بالا است اما به‌علت تاثیر منفی آن بر زیبایی ساختمان در مکان‌هایی که زیبایی در آن مهم است، استفاده نمی‌شود.

    طراحی نقشه برقکاری ساختمان

    بعد از انتخاب سیستم برق‌کاری ساختمان، باید یک نقشه برای برق‌کاری ساختمان طراحی کرد. طراحی نقشه برای برق‌کاری از آن جهت اهمیت دارد که معماری و نقشه ساختمان‌های امروزی بسیار پیچیده هستند و نمی‌توان به‌صورت ذهنی برق‌کاری ساختمان را انجام داد. در بسیاری از مناطق ساختمان، شما نیاز به کلید و پریز دارید و برخی موانع مهندسی نیز ممکن است در برخی دیوارها یا سطوح در تداخل با سیستم برق‌کاری شما باشد. پس با طراحی نقشه برق‌کاری می‌توان یک سیستم برق‌کاری بهینه و استاندارد داشت.

    نصب قوطی‌های کلید و پریز در برقکاری ساختمان

    در مرحله بعد باید قوطی‌های کلید و پریز در ساختمان نصب بشود. با نصب این قوطی‌ها در محل‌های مشخص شده در ساختمان، به آرامی سیستم برق‌کاری ساختمان شکل می‌گیرد. در هنگام نصب این قوطی‌ها باید توجه شود که با دیوار در یک سطح باشد و همچنین در صورت وجود چند قوطی در کنار هم، فاصله بین آن‌ها رعایت شود. رعایت فاصله بین قوطی‌ها باعث می‌شود که در هنگام نصب کلید و پریز مشکلی به‌وجود نیاید.

    نصب قوطی‌های کلید و پریز در برقکاری ساختمان

    لوله‌گذاری در خدمات برق‌کاری

    یکی از مهم‌ترین قسمت‌های برق‌کاری داخلی ساختمان، لوله‌گذاری آن است. لوله‌گذاری برای انتقال سیم‌های برق به سراسر ساختمان انجام می‌شود. استفاده از لوله‌ها باعث می‌شود که سیم‌ها با یکدیگر فاصله داشته باشند و در برابر ضربه و خوردگی نیز مقاوم بشوند. لوله‌گذاری باید به‌شکلی باشد که کم‌ترین میزان لوله در آن استفاده شود و نصب لوله‌ها دشوار نباشد.

    سیم‌کشی ساختمان

    در مرحله آخر برق‌کاری ساختمان بعد از لوله‌گذاری، باید سیم‌کشی ساختمان انجام شود. سیم‌کشی به‌وسیله فنر سیم‌کشی انجام می‌شود و در داخل لوله‌هایی که در مرحله قبل آن‌ها را نصب کردیم سیم‌ها قرار داده می‌شوند. در سیم‌کشی ساختمان باید سه عدد سیم که شامل نول، فاز و ارت هستند، برای برق‌کاری ساختمان استفاده شود.

    برای سیم‌کشی باید سر سیم را به فنر سیم‌کشی ببندیم و با فشار آن را وارد لوله سیم کنیم و سپس از طرف دیگر آن را خارج کنیم. سیم‌ها در ساختمان دارای رنگ مخصوص خود هستند که هر رنگ نشان‌دهنده عملکرد آن سیم است.

    رنگ هر سیم نشان‌دهنده عملکردهای زیر است:

    • سیم زرد رنگ: سیم زرد در برق‌کاری ساختمان همیشه نشان‌دهنده سیم‌ ارت است

    • رنگ آبی: سیم آبی در برق‌کاری ساختمان همیشه نشان‌دهنده سیم نول است

    • سیم قرمز یا مشکی: سیم قرمز یا مشکی در برق‌کاری ساختمان نشان‌دهنده سیم فاز است

    سیم‌کشی ساختمان

    برق‌کاری کناف

    کناف‌ها یکی از قسمت‌های معماری خانه‌های مدرن هستند که برای طراحان دکوراسیون داخلی اهمیت زیادی دارند. نورپردازی کناف‌ها یکی از مهم‌ترین قسمت‌های دکوراسیون داخلی خانه است. برق‌کاری این قسمت از ساختمان، با توجه به ظرافت و پیچیدگی کناف‌ها کمی دشوار است.

    در مرحله اول باید جای هالوژن‌‌های نورپردازی در کناف‌ها مشخص شود. سپس باید برای زیبایی در نصب، وسط کناف برای برش جای هالوژن‌ها نیز مشخص شود. در مرحله بعدی با استفاده از گردبر جای هالوژن‌ها را در کناف سوراخ کنیم.

    مرحله بعدی مقداری دشوار است و باید سیم‌ها و لوله‌های برق‌کاری را در داخل کناف و از طریق هالوژن‌ها نصب کرد. بعد از نصب سیم‌ها و لوله‌ها، هالوژن‌ها و لامپ‌های کناف در محل‌های مشخص شده نصب می‌شود. باید توجه داشت که برق‌کاری کناف یک کار تخصصی و دشوار است و باید آن را به متخصصین و برق‌کاران حرفه‌ای این حوزه سپرد.

    برق‌کاری کناف

    نکات مهم در برقکاری ساختمان

    در برق‌کاری ساختمان باید برخی نکات ایمنی و طراحی مهم مانند رعایت فواصل سیم‌ها و انشعاب‌ها را رعایت کرد. با توجه به ریسک بالای برق‌کاری غیر استاندارد و اهمیت قرارگیری درست کلیدها و پریزها در ساختمان، باید دستورعمل‌ها و نکات مهم در برق‌کاری ساختمان را رعایت کرد. برخی از نکات مهم در برق‌کاری ساختمان عبارت است از:

    • انتخاب محل مناسب پریزها: احتمالا با خانه‌هایی مواجه شده‌اید که در آن‌ها تعداد پریز‌های برق بسیار کم است و یا در محل‌های مناسب تعبیه نشده است. انتخاب محل مناسب برای تعبیه پریزها بسیار مهم است، چرا که در صورت نامناسب بودن محل قرارگیری پریزها کارایی آن‌ها کاهش پیدا می‌کند

    • رعایت فاصله در سیم‌کشی برق ساختمان: در برق‌کاری ساختمان باید برخی فواصل رعایت شود. برای مثال فاصله کلیدها از کف ساختمان باید چیزی در حدود ۱۱۰ الی ۱۲۰ سانتی‌متر باشند و همچنین فاصله پریزها از کف باید حداقل ۳۰ الی ۴۰ سانتی‌متر باشند

    • رعایت ظرفیت انشعاب‌های کنتور: اگر ظرفیت انشعاب‌های کنتور ساختمان رعایت نشود، درصورت افزایش ناگهانی بار در ساختمان، ولتاژ برق کاهش پیدا می‌کند و منجر به قطع برق می‌شود

    قیمت برقکاری ساختمان

    برق‌کاری ساختمان با توجه به متراژ ساختمان شما متغیر است. طبق نرخ سال ۱۴۰۰، برق‌کاری ساختمان مسکونی تا ۷۵ متر مربع زیربنا چیزی در حدود ۵۰ هزار تومان برای هر متر مربع است. نرخ برق‌کاری ساختمان‌های اداری با مسکونی متفاوت است. نرخ برق‌کاری ساختمان اداری تا ۲۰۰ متر مربع، چیزی در حدود ۵۵ الی ۷۵ هزار تومان برای هر متر مربع است. هزینه سیم‌کشی راه‌پله تا چهار طبقه برابر با دستمزد یک واحد کامل است. نرخ برق‌کاری پارکینگ تا ۱۰۰ متر مربع زیربنا نیز برابر نصف یک واحد کامل است.

    قیمت برق‌کاری ساختمان

    برقکاری ساختمان؛ فرایندی تخصصی در ساخت‌وساز

    برای برق‌کاری ساختمان‌های مدرن امروزی باید مراحل زیادی مانند طراحی نقشه، انتخاب سیستم برق‌کاری و سیم‌کشی را انجام داد. استانداردهای زیادی برای برق‌کاری در خانه‌های امروزی باید رعایت شوند. با توجه به نیاز به استفاده از برق در بیشتر وسایل خانگی، محل قرارگیری پریزها در ساختمان از اهمیت زیادی برخوردار است. برق‌کاری ساختمان یک کار تخصصی است، چرا که جریان الکتریسیته در صورت برق‌کاری غیراصولی می‌تواند بسیار خطرناک باشد و منجر به آتش‌سوزی یا از بین رفتن وسایل برقی خانه شود. پیشنهاد می‌کنیم برای برق‌کاری انواع بناها از متخصصین شاغل در زمینه برق‌کاری ساختمان‌های مسکونی، اداری و تجاری استفاده کنید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای

    بدون دیدگاه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *