سقفهای کناف از نظر ظاهری، وزن، نوع نصب، اجرا و طرح تفاوتهایی با سقفهای کاذب دارند اما در کل کاربرد آنها یکسان است. سقفهای کاذب به سازههاز فلزی گفته میشود که دارای ابعاد مختلفی هستند. سقفهای کناف نیز همچون تایلهای گچی با جنسهای مختلفی ارائه میشوند که به عنوان پوششی برای زیباسازی سقف و دیوار کاربرد دارند.
برای هر دو سقف کاذب و کناف میتوان نورپردازی مخفی، چراغهای تزئینی و… را اجرا کرد. انتخاب نوع سقف به شرایط آبوهوایی، وزن سازه، متراژ، سبک موردنظر شما و… بستگی خواهد داشت. در کل شما میتوانید از هر دو مدل سقف کناف و سقف کاذب برای پوششدهی عیوب سقف و نظمدهی به تاسیسات موجود در سقف استفاده کنید.
مطلب پیشنهادی: تفاوت کناف و رابیتس
برای دریافت مشاوره رایگان، استعلام قیمت دقیق و دریافت خدمات کناف کاری، با مجموعه مستر کناف تماس بگیرید:
۴۷ ۴۵ ۸۹۸ ۰۹۱۲
گفتگو در واتساپ
بررسی همه تفاوت ها و شباهت ها
تفاوتهای زیادی بین سقفهای کناف و کاذب وجود ندارد؛ زیرا هر دو از نظر زیبایی ظاهری و مدل نسبتا یکسان هستند. درحالت کلی میتوان به چند تفاوت بین این دو روش اشاره کرد که این تفاوتها به شرح زیر هستند:
- قیمت: هزینههای نصب و اجرای سقف کاذب بر اساس مترمربع تعیین میشود؛ البته میزان متراژ و سختی کار یا دستمزد نصاب نیز در افزایش هزینههای سقف کاذب موثر خواهد بود. سقفهای کاذب نسبتا راحتتر از سقفهای کناف نصب میشوند؛ ازاینرو احتمال کمتر بودن قیمت سقفهای کاذب نسبت به سقف کناف وجود دارد. درواقع سقفهای کناف در مدلهای مختلفی تولید میشوند که هرکدام قیمت متفاوتی دارند.
- نصب و اجرا: برای نصب هر دو سقف کناف و کاذب باید مهارت و تخصص کافی داشته باشید؛ زیرا در صورت درست نصب نکردن کناف یا کاذب، امکان جدا شدن آنها از سقف وجود دارد. سقفهای کناف استحکام بالاتری از سقفهای کاذب دارند و به راحتی قابل نصب و اجرا هستند. درواقع اگر بخواهید بر اساس ویژگیهایی چون سبکسازی و مقاومسازی سقف تصمیم بگیرید، سقفهای کناف گزینه ایدهآلی خواهند بود. برای نصب سقفهای کاذب به نیروی کاری چون گچکار، بنا و جوشکار در تعداد بالایی نیاز است اما برای اجرای کناف به نیروی کاری کمی نیاز خواهد بود.
- میزان مقاومت سازه: سقفهای کناف حدود ۱۴ برابر بیشتر از سقفهای کاذب مقاوم هستند. درواقع استفاده از سقفهای کناف برای مناطق زلزلهخیر بهترین انتخاب است.
- وزن سازه: وزن کنافها و سقفهای کاذب با توجه به ابعاد و مدل آن متغیر است؛ البته میتوان گفت که سقفهای کناف وزن کمتری در مقایسه با سقفهای کاذب دارند. برای مثال ممکن است وزن یک مترمربع از کناف برابر با ۱۴ کیلوگرم و وزن یک مترمربع از پانل کاذب برابر با ۶۰ کیلوگرم باشد.
- دسترسی آسان: یکی از نکاتی که در انتخاب کناف یا سقف کاذب باید به آن توجه کنید، دسترسی آسان به تاسیسات سقف بهحساب میآید. دسترسی به تاسیسات سقف در سقفهای کناف راحتتر از سقفهای کاذب است. درواقع شما میتوانید به راحتی سقفهای کناف را باز کرده و پس از اتمام کار خود مجددا آنها را در مکان موردنظر نصب کنید. ناگفته نماند که دسترسی به تاسیسات سقف چون سیمبرقها و… در سقفهای کاذب نیز امکانپذیر است.
- متریال سازه: سقفهای کاذب در متریالهای مختلفی قابل اجرا هستند اما برای نصب سقفهای کناف تنها از چندین مورد متریال استفاده میشود. درواقع برای سقف کناف باید از تایلهای آماده آن که در نوع گچی، ضدرطوبت و… تولید میشوند، استفاده کنید؛ البته متریالهای هر کدام مزایا و معایبی دارند که باید مورد بررسی قرار دهید.
مطلب پیشنهادی: روش نصب سقف کناف
برای کسب اطلاعات تخصصی، پیشنهاد می کنیم بر حسب نیاز خودتان به صفحات زیر هم مراجعه کنید:
کدام نوع سقف گزینه بهتری است؟
شما برای انتخاب کناف یا سقف کاذب باید فاکتورهایی چون قیمت آنها، شرایط آبوهوایی منطقه خود، متراژ فضا، وزن سازه، نحوه نصب و اجرا، نوع طرح و… را در نظر بگیرید. سقفهای کناف دارای مزایای متعددی چون قابلیت رنگپذیری بالا، کاهش تخریب سازه هنگام اجرا، تعمیر و نگهداری آسان، عایق صوتی و حرارت، هزینه کم، مقاومت بالا در برابر زلزله و نصب آسان است؛ ازاینرو امروزه بیشتر از سقفهای کناف در مدلهای مختلف برای اماکن مختلف چون ادارات، شرکتها و سازمانها، منازل و ساختمانهای تجاری و… استفاده میشود.
در سقفهای کناف میتوانید به تاسیسات سقف دسترسی داشته باشید اما در کل نمیتوان سقف کناف را بر سقف کاذب برتر دانست؛ البته از مزایای سقف کاذب نیز میتوان به مواردی چون اجرای زیبا و تاثیرگذار، عدم برگشت صدا و خاصیت آکوستیک، جلوگیری از هدر رفتن انرژی، تنوع گسترده در طرح و… اشاره کرد. هر دو سقف کاذب و کناف مزایا و معایبی دارند و شما باید پس از کسب اطلاعات کامل در مورد خصوصیات هر کدام، در مورد انتخاب خود تصمیم قاطع بگیرید.
مطلب پیشنهادی: کناف یا گچ
بدون دیدگاه